nasveti za vašega psaNaši nasveti za vašega psa so plod dolgoletnih izkušenj z delom s psi. V nasvetih boste našli koristne nasvete, o tem, katera hrana za pse je primerna, o negi psa in kateri pasji dodatki pripomorejo k boljšemu počutju in zdravju vašega psa. Seveda nismo pozabili na pasje priboljške, ki so koristni tako za vzgojo, kot “razvajanje” vašega ljubljenčka.

 Veseli bomo dodatnih vprašanj, ki jih lahko pošljete na email: macrocanario.doo@gmail.com. 

Prijetno branje vam želim, Marko Jerman, lastnik in vzreditelj

Omega 3 in 6 maščobne kisline: Ključ do zdravja in dobrega počutja psa

S prihodom toplejšega vremena se povečujejo možnosti za zunanje aktivnosti naših pasjih spremljevalcev. Pomlad je čas, ko je še posebej pomembno posvetiti pozornost regeneraciji mišic in vezi ter preprečevanju vnetij sklepov pri psih. Ta članek osvetljuje, kako pravilna prehrana in skrbno izbrani prehranski dodatki igrajo ključno vlogo pri ohranjanju zdravja in vitalnosti naših psov.

Preberi Več »

Pridobivanje mišične mase pri psih: ključni elementi za zdravje in vitalnost

Mišična masa pri psih je ključna za njihovo dobro počutje, sproščeno gibanje in pri raznih športnih aktivnosti. Poleg tega je pridobivanje in vzdrževanje mišične mase lahko koristno tudi pri zdravljenju različnih akutnih in kroničnih bolezni sklepov, vnetjih, šibkosti ter degeneraciji tetiv in vezivnega tkiva, kar lahko pripomore k boljši gibljivosti in manjši togosti sklepov.

Preberi Več »
boleči sklepi pri psih

Boleči sklepi pri psih: Prepoznavanje, zdravljenje in preventiva

Boleči sklepi niso rezervirani le za ljudi. Tudi naši najboljši štirinožni prijatelji, psi, se lahko spopadajo s to težavo. Boleči sklepi pri psih so pogosta težava, še posebej pri starejših in bolj aktivnih živalih. V tem članku bomo razpravljali o tem, kako prepoznati znake bolečih sklepov pri psih, kako jih zdraviti ter kakšne preventivne ukrepe lahko sprejmete.V tem članku vam bomo predstavili nekaj ključnih dejavnikov, na katere morate biti pozorni pri izbiri priboljškov za psa. S temi nasveti boste lahko izbrali izdelke, ki bodo resnično koristili vašemu kosmatincu in mu hkrati zagotovili veselje ob uživanju.

Preberi Več »
Kateri priboljšek izbrati za mojega psa?

Kateri priboljšek izbrati za mojega psa?

Ko gre za izbiro priboljškov za naše ljubke štirinožne prijatelje je pomembno, da se odločimo za najboljše možne izdelke, ki bodo zadovoljili njihove prehranske potrebe in zagotovili optimalno zdravje. Psi so člani naše družine in si zaslužijo le najboljše, zato je ključno, da izberemo priboljške, ki so okusni, varni in hranljivi.
V tem članku vam bomo predstavili nekaj ključnih dejavnikov, na katere morate biti pozorni pri izbiri priboljškov za psa. S temi nasveti boste lahko izbrali izdelke, ki bodo resnično koristili vašemu kosmatincu in mu hkrati zagotovili veselje ob uživanju.

Preberi Več »
težave s kožo in dlako

Zakaj imajo psi pogosto težave s kožo in dlako?

Pogosto je odgovor v pomanjkanju biotina, le ta pa posledica neustrezne prehrane psa. Biotin je vodotopni vitamin B kompleksa, ki ima pomembno vlogo pri zdravju kože in dlake pri psih. Kot pomemben kofaktor encimov, ki sodelujejo pri presnovi aminokislin, biotin igra ključno vlogo pri tvorbi keratina, glavnega gradnika kože in dlake.

Preberi Več »
vitalnost psa

Kako poskrbimo za vitalnost psa?

Vitamini, aminokisline in minerali so pomembni hranilni elementi, ki imajo ključno vlogo pri vzdrževanju zdravja in vitalnosti psa. Te snovi igrajo vlogo pri različnih procesih v telesu, od gradnje tkiv do uravnavanja presnove

Preberi Več »
Košarica