težave s kožo in dlako

Zakaj imajo psi pogosto težave s kožo in dlako?

Pogosto je odgovor v pomanjkanju biotina, le ta pa posledica neustrezne prehrane psa. Biotin je vodotopni vitamin B kompleksa, ki ima pomembno vlogo pri zdravju kože in dlake pri psih. Kot pomemben kofaktor encimov, ki sodelujejo pri presnovi aminokislin, biotin igra ključno vlogo pri tvorbi keratina, glavnega gradnika kože in dlake.

 

Težave s kožo in dlako zaradi pomanjkanja biotina pri psih lahko vodi do različnih težav, vključno s suho, srbečo in luskasto kožo, izpadanjem dlake, ranami in vnetji na koži ter krhkim nohtom. Če biotin ne bo zagotovljen v zadostnih količinah, lahko to povzroči resne težave pri psih, kot je izguba dlake, različne kožne bolezni in celo izguba apetita.

Poleg tega biotin pomaga pri absorpciji drugih hranil, kot so beljakovine, maščobe in ogljikovi hidrati, ki so bistvenega pomena za zdravje vašega psa. Prav tako lahko pomaga pri izboljšanju imunskega sistema, kar je ključno za preprečevanje različnih bolezni in vnetij.

Težave s kožo in dlako lahko enostavno odpravimo

Vitamine B kompleksa ni mogoče shraniti v telesu psa, zato jih je potrebno redno vnašati s hrano. Številni viri hrane, kot so meso, jajca, mlečni izdelki in žita, vsebujejo biotin. Vendar pa se lahko količina biotina, ki ga telo psa absorbira, zmanjša, če obstajajo drugi dejavniki, kot so bolezni, uporaba antibiotikov ali prisotnost parazitov.

Da bi zagotovili, da vaš pes dobi dovolj biotina, lahko v prehrano dodajate dopolnila, ki vsebujejo biotin, ali pa izbirate hrano, ki vsebuje visoko raven tega vitamina. Prav tako je pomembno, da vaš pes dobi uravnoteženo in kakovostno prehrano, ki zagotavlja vse potrebne hranilne snovi, vključno z biotinom.

V skladu s tem je biotin ključnega pomena za zdravo kožo in dlako vašega psa. Če vaš pes trpi zaradi težav s kožo in dlako, se posvetujte s strokovnjakom, ki vam lahko svetuje o najboljši prehrani in dodatkih, ki bodo pomagali obnoviti in ohraniti zdravje vašega psa.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica